10 voordelen van dupligordijnen

Met dupligordijnen geniet je niet alleen van mooie raamdecoratie, maar profiteer je ook van flink wat voordelen. 

 In deze blog lees je alles over de voordelen van dupligordijnen. 

 1. Isolerend in de winter
  Een dupligordijn heeft twee stoflagen die samen een honingraat vormen. Tussen deze stoflagen ontstaat stilstaande lucht, wat een warmte-isolerend effect heeft. Deze isolerende functie kan leiden tot een energiebesparing van meer dan 25%*.


 2. Verkoelend in de zomer
  Dupligordijnen hebben een verkoelende werking in de zomer. Afhankelijk van het type stof wordt tot 77% van de zonnestralen weerkaatst in het dupligordijn, waardoor een ruimte koel en aangenaam op temperatuur blijft.

 3. Perfect voor privacy
  Dupligordijnen kun je in iedere gewenste positie hangen. Hierdoor kun je genieten van privacy zonder volledig afgesloten te zijn van natuurlijk licht.

 4. De beste verduisteraars
  De verduisterende dupligordijnstoffen zijn in de nacht de beste verduisteraars.


 5. Goede akoestiek
  De dubbele stoflaag van dupligordijnen is een perfecte geluidsvanger. Het dempt geluid, waardoor een rustige en fijne leefomgeving ontstaat.


 6. Geschikt voor alle ramen
  Geen raam te gek want met dupligordijnen kun je de meest afwijkende raamvormen bekleden. Door de slanke profielen passen ze in de glaslijst van speciale ramen.


 7. Geschikt voor alle kamers
  Dupligordijnen kun je toepassen in het hele thuis. Ze zijn vochtbestendig, wamtewerend en daarom ook geschikt voor de badkamer en op zolder.

 8. Prachtig design
  Dupligordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen, kleuren en patronen, waardoor er voor iedereen wat moois is.


 9. Duurzaam: Dupligordijnen zijn over het algemeen duurzaam en kunnen lang meegaan. Hoogwaardige materialen zorgen voor een langdurig gebruik zonder veel tekenen van slijtage.

 10. Kindveilig
  Dupligordijnen zijn een veilige keuze voor gezinnen met kinderen omdat ze volledig koordloos kunnen worden gemaakt. Je kunt een dupligordijn met greepjes bedienen, maar ook elektrisch.    * Gemeten volgens EN 14501 in combinatie met glastype C met een U-waarde van 1.2 W/m2.K.