Terug naar overzicht

refashion ™ rolgordijnen

Vanaf € 149,-

In onze collectie rolgordijnen hebben we een zeer speciale serie rolgordijnen gecreëerd die gedeeltelijk is gemaakt van geüpcycled garen van restjes kleding uit de mode-industrie. 

Sleep of gebruik de pijltjes om te navigeren
Ons duurzame project
Winnaar Red Dot Design Award 2021
Duurzame samenstellingen
Verkrijgbaar in 9 kleuren
Ons duurzame project

Door restjes kleding uit de mode-industrie te upcyclen, voorkomen we het gebruik van nieuwe materialen en creëren we in plaats daarvan een compleet nieuwe serie duurzame rolgordijnen. De hoeveelheid van deze duurzame garen varieert per kleur. In totaal zijn er 9 verschillende kleuren. Bekijk de "specificaties" voor meer informatie.

Winnaar Red Dot Design Award 2021
Onze refashion™ collectie won in 2021 de exclusieve Red Dot Design Award. We ontvingen deze award vanwege de hoge ontwerpkwaliteit en innovatieve, duurzame stoffen.
Duurzame samenstellingen

Bij het ontwikkelen van duurzame raamdecoratie gaat het niet alleen om het gebruik van gerecyclede of duurzame materialen. Het gaat ook om het creëren van een kwaliteitsproduct waarvan je zeker weet dat het nog vele jaren meegaat.

De stoffen in onze refashion™ collectie hebben een unieke samenstelling van materialen - deels gemaakt van duurzame bronnen, en deels gemaakt van nieuwe materialen - om een lange levensduur te garanderen.

Verkrijgbaar in 9 kleuren
De refashion™ collectie is verkrijgbaar in 9 verschillende duurzame kleuren. De rolgordijnen worden altijd op maat gemaakt en kunnen volledig naar wens worden samengesteld door het toevoegen van bijvoorbeeld een onderlat, design steunen en elektrische bediening.

Upcycling van restjes uit de mode-industrie

Onze geüpcyclede rolgordijnen kun je net als 'normale' rolgordijnen met de hand of elektrisch bedienen. De samenstelling van polyester, katoen en wol creërt een mooie en luchtige structuur die zorgt voor een prachtige lichtinval in huis.

Winnaar Red Dot Design Award 2021

Winnaar Red Dot Design Award 2021

Onze exclusieve refashion™ rolgordijnenserie, bekroond met de Red Dot Design Award in 2021, vertelt het verhaal van hoe afgedankte kleding uit de mode-industrie wordt geüpcycled tot exclusieve rolgordijnen.

Dit verhaal komt tot leven wanneer het zonlicht de stof raakt en het verleden van de stof wordt verlicht. De manier waarop de mooiste kleuren oplichten en diepe structuren zichtbaar worden is niet geheel toevallig. Elk element van onze rolgordijnen is zo ontworpen dat de ware schoonheid wordt onthult wanneer het in aanraking komt met zonlicht.

Samenwerking met Lampe_Textiles

De refashion™ collectie wordt geproduceerd in de energiezuinige fabrieken in België en Italië van onze partner Lampe_Textiles. Zij zijn er niet alleen op gericht om het gebruik van nieuwe materialen te reduceren, maar ook om met minder afval en impact te produceren.

Alle elektriciteit die in de productiefaciliteiten van Lampe_Textiles wordt gebruikt, wordt uitsluitend opgewekt met hernieuwbare energiebronnen. Ook worden alle gebouwen enkel verwarmd met warmte die tijdens de productie wordt teruggewonnen.

Met uitgebreide controleprocessen wordt de uitval van stoffen teruggebracht tot minder dan 1%. Bovendien zijn alle belangrijke leveranciers binnen een straal van 30 km rondom de productiefaciliteiten gevestigd, waardoor de emissies van het vervoer aanzienlijk worden verminderd.