27-05-2021

Inspiratie op locatie: Hoorn #Enrichinglife

Voor de ultieme wooninspiratie is binnenkijken bij iemand natuurlijk heerlijk! Deze keer kijken we binnen bij één van de mooiste huizen in Hoorn. Laat je inspireren door deze leuke binnenkijker.

Midden in het centrum van Hoorn woont Esther (eigenaresse ontwerpbureau Style-Over) in een prachtig monumentaal pand uit 1752 samen met haar man. Een unieke plek met de gezelligheid van het centrum maar ook een oase vanwege de grote tuin.

Wow-gevoel
Bij binnenkomst word je meteen overvallen door dat wow-gevoel. De lange hal met hoge plafonds en prachtige marmeren vloeren ademen een en al historie. Esther vertelt van boven tot beneden alles gerestaureerd te hebben. "Omdat het mijn vakgebied is wist ik gelukkig wel waar we moesten beginnen".

Mooie vondsten
"Gedurende het proces kwamen we ook heel wat mooie vondsten tegen, zoals antieke vloeren, prachtige openhaardtegels en oude louvre deuren. Hierbij geldt dat je flexibel moet zijn en vooral moet meebewegen met het huis".

Licht basis met natuurlijke accenten
Bij het inrichten kiest Esther altijd voor een lichte basis en ze adviseert om te investeren in goede vloeren en gladde muren. Ze houdt van rotan en hout, wat je ook terugziet in het interieur.

Esther haar favoriete plek in huis
Iedere ruimte in dit prachtige historische pand is tot in de puntjes verzorgd waardoor alle kamers knus en gezellig voelen. "Hoewel de woning heel groot is, voelt dat niet zo". Esther haar favoriete plek is ‘het zomerhuis’.  Ze vertelt hier vroeg in het voorjaar al heerlijk te kunnen zitten. "Door de grote tuin voel je je vrij en gelukkig, zeker als de zon schijnt. Extra leuk is dat we in de tuin ook bruiloften verzorgen, hierbij wordt het zomerhuis dan gebruikt als bruidssuite".

Wensen genoeg
Het is al een prachtig huis, maar er staan voor Esther nog genoeg dingen op de wensenlijst. Zo wil ze graag nog de voorkamer op de bovenverdieping restaureren en hier ook de badkamer en keuken doen. 

Wil je meer weten over de trouwmogelijkheid in de achtertuin en meer interieurinspiratie van Esther kijk dan op: hetgeheimvanhoorn.nl en style-over.nl

Volgend artikel

Kleurtrend: Primal Roots

Laat je inspireren door de obscure kleuren van de “Primal Roots” 2021 interieur trend. Deze veelzijdige tinten zijn een eyecatcher voor jouw interieur.