Verbind je elektrische raamdecoratie met Google Home & Google Assistant

Verbind je elektrische bece® raamdecoratie met Google Home en Google Assistant met behulp van onze TaHoma® hub.

Met onze TaHoma® hub kun je jouw elektrische bece® raamdecoratie* eenvoudig aansluiten op je Google Smart Home. Hiermee kun je de raamdecoratie zowel bedienen met de Google Assistant als de routine functie in de Google Home app.

De TaHoma® hub maakt verbinding met jouw Google Home en Google Assistant app door een koppeling te maken met je TaHoma® account via de Google Home instellingen. Vervolgens worden al jouw aangesloten producten en scenario's toegevoegd aan Google Home. En als je later nieuwe producten of scenario's aan TaHoma® toevoegt, worden deze ook automatisch toegevoegd. Zo simpel is het.

*Alle raamdecoratie moet uitgerust zijn met een Somfy RTS of IO motor op afstand.

Spraakbesturing met Google Assistent
Je kunt Google Assistant vragen om jouw elektrische bece® raamdecoratie individueel, in groepen of als onderdeel van je Somfy scenario's/Google routines te bedienen. Begin je zin met "Hey Google" of "Oké Google" gevolgd door het gewenste commando. Populaire commando's zijn:

"Open/Dicht" gevolgd door de naam van het toestel - om een enkel product te bedienen
"Open/Dicht" gevolgd door de naam van het toestel - om alle producten in dezelfde kamer te bedienen
"Start <scenario naam> scenario" - om een TaHoma® scenario te starten

Tip: Als je de raamdecoratie in de favoriete "my" positie wilt plaatsen, bijvoorbeeld halverwege naar beneden zodat ze de lage avondzon blokkeren, kun je met de TaHoma® een scenario maken met de naam "avondzon" en Google Assistent vragen om "scenario avondzon te activeren". Wanneer je IO-motoren hebt, kun je Google Assistant ook vragen om bijvoorbeeld je raamdecoratie 50% te openen of om de gordijnen 10% omhoog te doen.

Bedien je raamdecoratie met de Google Home-app
Hoewel de bediening van elektrische raamdecoratie momenteel niet wordt ondersteund door de Google Home-app, kun je jouw via de TaHoma® toegevoegde raamdecoratie toch gebruiken in geautomatiseerde Google-routines.

Wanneer je een "actie" toevoegt aan een Google routine, selecteer dan "Huisapparaten aanpassen" gevolgd door "Stemmingen aanpassen". In deze categorie vind je al je TaHoma® scenario's, klaar om gebruikt te worden in je Google routines.

Bedien je raamdecoratie met de TaHoma® app
Wil je de raamdecoratie bedienen met onze speciale app? Geen probleem. Je kunt altijd onze TaHoma® (Android/iOS) gebruiken om de raamdecoratie te bedienen via de speciale interface en om toegang te krijgen tot geavanceerde instellingen.

Met de TaHoma® app kun je, onder andere:

  • De raamdecoratie individueel of in groepen bedienen
  • Scenario's voor TaHoma® en Google maken en beheren
  • Geautomatiseerde schema's maken voor je raamdecoratie (bijvoorbeeld voor de vakantie)
  • Echte automatisering opzetten gebaseerd op "real time" sensor input*

    *Vereist IO sensoren van Somfy.
Volgend artikel

Routines

Met onze TaHoma®-hub kun je routines maken voor je raamdecoratie, die met een druk op de knop worden afgespeeld.