3x perfecte raamdecoratie voor jouw appartement

Woon jij in een appartement? Dan ben je vast en zeker bekend met deze uitdaging. Waar overdag je raam een prachtig uitzicht biedt op de straten van de stad, word je raam in het donker een groot en verlicht aquarium. En met buren aan alle kanten is van privacy zowel overdag als ‘s avonds niet echt sprake.

Met dikke gordijnen voorkom je deze inkijk, maar het maakt je huis tegelijkertijd ook donker en kil. Niet echt de oplossing waar je op zit te wachten! Gelukkig zijn er 3 soorten raamdecoratie waarmee je geniet van het uitzicht en lichtinval, maar nieuwsgierige blikken buiten houdt.

 1. Plissé- en dupligordijnen
  Plissé en dupligordijnen bestaan respectievelijk uit een enkel of dubbel geplisseerde stof en hebben mooie gelijkmatige plooien. Plissé- en dupligordijnen kun je gemakkelijk van boven naar beneden bewegen en andersom. Hiermee geniet je van natuurlijke lichtinval, maar heb je wel privacy. Bovendien kun je lekker afwisselen met de stand van het pakket, zo zien je ramen er iedere dag anders uit! 2. Duo rolgordijnen
  Duo rolgordijnen hebben een mooie lichtinval en geven je huis een strakke look. Door de stoflagen te verschuiven kun je zelf de lichtinval bepalen: van uitzicht tot volledige privacy. Een fijne bijkomstigheid van duo rolgordijnen is de fijne zijden stof, die het daglicht subtiel filtert en nieuwsgierige blikken buitenhoudt. Duo rolgordijnen zijn de ideale oplossing als je privacy en lichtinval wilt combineren. 3. Aluminium jaloezieën
  Aluminium jaloezieën zijn een echte klassieker. Ze zijn niet alleen praktisch maar ook erg sfeervol. Met de gebogen lamellen laat je precies de hoeveelheid licht door die je wenst. De lamellen zijn eenvoudig te bedienen en je kunt ze zo draaien dat niemand naar binnen kijkt, maar je toch kunt genieten van het daglicht. En extra fijn: vanwege de verschillende prijscategorieën zijn ze geschikt voor ieder budget.

     

Genoeg inspiratie? Bestel hier jouw gratis kleurstalen en kijk of deze raamdecoratie past bij jouw appartement!

Volgend artikel

4x raamdecoratie voor smalle ramen

Ook de meest kleine en smalle ramen kun je voorzien van mooie raamdecoratie. Wij geven je vier oplossingen: