05-07-2020

#Enrichinglife | Inspiratie op locatie: Hengelo

Charlotte te Wierik (eigenaar interieurdesign & styling studio INTERIOR VITAMINS), Jasper van Houwelingen (zelfstandig horloge maker en eigenaar van de winkel Movements) en dochter Lorèn Ivy genieten iedere dag van dit heerlijke gezinshuis in Hengelo.

Hengelo
Meer dan 3 jaar geleden liep Charlotte met haar hond Brooklyn door een wijk van Hengelo waar toevallig net een twee-onder-één kap uit de jaren '30 werd leeggehaald. Via via ontdekte ze dat de woningbouwvereniging het huurhuis ging verkopen. Hoewel zij en haar vriend Jasper het op woongebied prima voor elkaar hadden, grepen ze toch meteen hun kans!

Charlotte: ''Ons vorige huis was heel fijn, maar had een tuin van postzegelformaat en weinig parkeerplek. Toch had ook dit huis nogal wat gebreken toen we het aankochten. Het was flink verouderd, met de bedrading nog van textiel. Wij zagen toch potentie en ook de enorme lap grond (totaal 600 m2) was een enorm pluspunt.'' Jasper en Charlotte gingen de uitdaging aan en lieten het huis grondig verbouwen.

De keuken is van Arclinea, en zij werken met speciaal materiaal. Het werkblad is matzwart net als de fronten van de kasten, maar voelt heel zacht en rubberachtig aan. Vingerafdrukken zijn er vrijwel niet op te zien, het is makkelijk schoon te maken en oppervlakkige krasjes zijn te verwijderen door het oppervlak te verwarmen.

Het intereur laat zich omschrijven als een mix van stijlen. ''De basis is zwart, grijs en wit. Daar zijn hout en pure materialen aan toegevoegd voor warmte. Alles is met aandacht uitgezocht,'' vertelt Charlotte. "De spullen zijn een combinatie van design, vondsten uit kringloopwinkels en persoonlijke items, bijvoorbeeld erfstukken. Dit is ons derde huis samen, je merkt dat het interieur met je meegroeit.''

Toekomst
Hoog op het wensenlijstje staat nu nog de tuin, die ze gezien de oppervlakte die nog over is gefaseerd aanpakken. De zolderverdieping is ook een keer aan de beurt, maar niet op korte termijn. "Zo blijft het leuk en kunnen we ook nog lekker op reis en in huis de nodige dingen doen."

Volgend artikel

#Enrichinglife | Inspiratie op locatie: Watergraafsmeer

Daphne Story woont met haar zoon in een bovenwoning in Watergraafmeer, Amsterdam. Driehoog achter? Niet bepaald! We komen binnen in een huis vol licht met hoge plafonds en doordachte details.