#Enrichinglife | Inspiratie op locatie: Watergraafsmeer

Daphne Story woont met haar zoon in een bovenwoning in Watergraafmeer, Amsterdam. Driehoog achter? Niet bepaald! We komen binnen in een huis vol licht met hoge plafonds en doordachte details.

De zon
Qua stijl is Daphne een conceptdenker. “Ik kijk heel erg naar de plek, dat heb ik bij dit huis ook gedaan. Hoe is het gebouwd? Waar komt de zon op? Dat laat ik op mij inwerken. Ik haal inspiratie uit natuur en kunst, en dan komt de rest vanzelf. Best erg, maar het liefst zou ik wel vijf huizen hebben, waar ik elke keer een andere stijl zou doorvoeren.” Lachend: “Zelfs mijn zoon heeft soms zoiets van… Zullen we weer aan een nieuw huis beginnen?”

Originele muur
Maar dat is nu niet het plan. Het is pas vier jaar geleden dat ze dit huis kocht, toen nog in totaal andere stijl. “Eerst heb ik moodboards gemaakt: per ruimte heb ik vooraf de stijl vastgelegd. De basis is versimpelt en strakker gemaakt. De muren zijn glad gestuukt, behalve aan één kant waar je de originele muur ziet. Door het hele huis ligt een gietvloer met vloerverwarming, echt heerlijk! En boven is de indeling helemaal veranderd: van vier slaapkamers naar drie, en voor mij en mijn zoon een eigen ingang naar de badkamer.

Palletbed
Je ziet haar passie voor design overal terug in het huis. Over elk detail is nagedacht. “Van de bakelieten stopcontacten tot aan de bijpassende deurklinken.” Origineel is ook het idee om het hout van de oude vloer te gebruiken voor een bedstee voor haar zoon en een daybed. En haar eigen bed is gemaakt van pallets. “Ik ontwerp ook veel dingen zelf en laat die vervolgens maken.”

“In de toekomst heb ik nog wel wat wensen. Zo wil ik één muur volhangen met kunst, in de woonkamer een mooi antiek kastje voor mijn platenspeler en méér groen. Niet alleen in huis, maar ook op mijn balkon. Zodat ik yoga kan doen in een soort groene oase.”

Volgend artikel

#Enrichinglife | Inspiratie op locatie: Leiden

Kijk mee in het bijzondere huis van Henk-Jan Mulder (eigenaar Kunsthuizen galeries/kunstuitleen), Annemarie Vlaming (eigenaresse van interieurlabel AAI made with love) en dochters Bo en Max-Marie.