06-07-2020

#Enrichinglife | Inspiratie op locatie: Leiden

Kijk mee in het bijzondere huis van Henk-Jan Mulder (eigenaar Kunsthuizen galeries/kunstuitleen), Annemarie Vlaming (eigenaresse van interieurlabel AAI made with love) en dochters Bo en Max-Marie. 

Op één van de mooiste plekjes in Leiden woont dit leuke gezin. Met de voordeur in de stad en de achterdeur bij scholen en sportclubs is het een plek om van te dromen.

Het pand aan de Singel was in erg slechte staat. Henk-Jan: “Niemand durfde het aan, het was onbewoonbaar. Maar het had zoveel historie en wij zagen de potentie. Oud met nieuw combineren, dat leek ons het leuke.” De renovatie van het pand duurde een klein jaar. “Het was een soort zwangerschap,” zoals Annemarie het lachend omschrijft. Of ze veel zelf hebben gedaan? Niet echt. Ze laten dat graag aan vakmensen over. Het tuinhuis hebben ze wel zelf gebouwd. Een mooi pronkstuk in hun tuin.

Zwart
De kleur zwart zie je veel terug in huis. Al het houtwerk is matzwart geschilderd. Henk-Jan had hier vooraf zo zijn twijfels over, maar Annemarie was helemaal vóór. Annemarie: “Zwart geeft warmte en gezelligheid, het is een heel intieme kleur”. De stijlen van Henk-Jan en Annemarie matchen gelukkig goed. “Het is een mix van modern, klassiek, design en etnisch." 

Oude vrieskist
Bij de inrichting hebben ze niet specifiek voor een bepaalde stijl gekozen. Het is een verzameling van herinneringen en vondsten van het moment. Zo liepen ze per toeval tegen een oude vrieskist uit 1800 aan. Deze hebben ze omgetoverd tot een wastafel. De commode is een oude postsorteertafel. Annemarie: “Dat zijn typisch dingen waar je tegenaan moet lopen.” Maar het meest trots zijn ze op hun unieke verzameling kunst.

Blauw staal
Toen ze hier gingen wonen hebben ze alleen een nieuwe eettafel gekocht, een strak exemplaar van blauw staal. Annemarie: “Als we dit in één keer helemaal hadden ingericht was het net een showroom geworden.”

Wensen voor de toekomst hebben ze niet echt. “Voor nu zijn we er wel even klaar mee. Al zijn een werkende open haard en een sauna wel erg fijn,” aldus Annemarie lachend. Voorlopig zitten ze hier helemaal goed. Daarentegen sluit Henk-Jan een nieuw project niet uit, hij vond het namelijk wel erg leuk om te doen.

Volgend artikel

#Enrichinglife | De favorieten van: Meindert Bos

Meindert Bos is onze creative director en levert de creatieve input voor onze nieuwe collecties raamdecoratie. Hij is altijd op zoek naar nieuwe trends, ontwikkelingen en ideeën. Inspiratie vindt hij overal. Op toonaangevende interieurbeurzen, maar ook in zijn directe omgeving.