#Enrichinglife | Raamdecoratie voor een duurzame vila

Welke raamdecoratie hang je in een van de meest duurzame villa’s? Met onze focus op duurzame ontwikkelingen in onze collecties, werd gekozen voor onze duurzame verticale jaloezieën gemaakt van 100% gerecyclede petflessen.

Deze villa is uitsluitend gebouwd van duurzame materialen, die of gemaakt zijn van gerecyclede grondstoffen of die op de meest duurzame manier zijn ingekocht.

Het idee van de duurzame villa is om anderen mensen te inspireren om duurzaam te gaan bouwen. 

‘Ik vind deze verticale jaloezieën fantastisch omdat ik je kan vertellen dat ze gemaakt zijn van plastic flessen, die in de natuur worden verzameld. Ik vind het een absoluut geweldig verhaal.’ Verteld de eigenaar van de villa ons.

De geschiedenis achter het huis en het meubilair is vanaf het begin van het project van groot belang geweest. De familie heeft prioriteit gegeven aan alles in huis dat een positief verhaal vertelt. 

Een lang en leerzaam proces

Het was een lang en leerzaam proces. De constructie duurde iets langer dan verwacht en er waren een aantal uitdagingen in verband met het ontbreken van een selectie van materialen die duurzaam genoeg waren voor onze duurzame villa.

De verticale jaloezieën die in de villa hangen zijn allemaal gemaakt van 100% gerecyclede plastic flessen die in de natuur zijn verzameld. Tegelijkertijd is de stof zowel Greenguard Gold als Cradle-to-Cradle gecertificeerd, wat betekent dat de gordijnen niet alleen milieuvriendelijk geproduceerd zijn, maar ook beter zijn voor het binnenklimaat.

Volgend artikel

Koel je huis af met warmtewerende jaloezieën

Wil jij je huis in de zomer lekker koel houden, maar voel je huis net als een sauna? Je bent niet de enige, en wij hebben de oplossing!