Inspiratie op locatie: Heemskerk #Enrichinglife

Van een kale vlakte tot een gloednieuw woonhuis in Heemskerk. In deze luxe schuurwoning woont Marjolein samen met haar man en kinderen. Kijk mee in dit prachtige huis, wat voor Marjolein nog steeds voelt als een droom die is uitgekomen.

‘Eigenlijk waren we niet eens op zoek, maar nadat we ons inschreven voor een kavel in Heemskerk waren we binnen een week eigenaar van de grond. Dit was ook precies in de tijd dat ik voor mijzelf begon als interieurontwerper. Dus ik vond het wel een hele mooie kans’. Alles wat je in huis ziet is bedacht door Marjolein.

Tijdens het ontwerpen kwam Marjolein erachter dat er geen plek meer was voor de woonkamer. ‘De architect zei dat het was toegestaan een aanbouw van 5 bij 5 te realiseren, met een maximale hoogte van 4,5 meter. Dus zo is de bijzondere open nok in de woonkamer ontstaan. Hierdoor hebben we ook een hele mooi doorkijk van de woonkamer naar de eetkamer’.‘Ik wilde heel graag een houten schuurwoning, maar dat mocht eigenlijk eerst van de gemeente niet. De eis was steen. Gelukkig konden we dit, vanwege het duurzame aspect, uiteindelijk wel realiseren. We zijn de enige in de buurt met een houten huis, dus het valt wel op’.‘Ook heb ik heel veel aandacht besteed aan de indeling van het huis en het lichtplan. Zo wilde ik graag veel doorkijkjes in huis met glazen stalen deuren in plaats van één grote ruimte. Pas daarna kwamen de kleuren en materialen. We hebben veel natuurlijke materialen gebruikt zoals hout, beton en staal. Ook zoek ik graag het contrast op. Je ziet in huis continu een mix van strakke lijnen met organische vormen, maar ook lichte muren met donkere kozijnen. Zo wordt het niet saai en hou je het spannend’.De woonkeuken is echt het hart van de woning. ‘Ik wilde heel graag een donker houten keuken. Het is een intense walnoot kleur met licht marmerenblad voor de frisheid. Ook wilde ik heel graag een betonnen gietvloer omdat dit eigenlijk een blank canvas is waar je alles op kunt zetten en het vergroot de ruimte’.Een favoriete woonstijl heeft Marjolein niet. ‘Ik vind dit altijd een lastige vraag’. Ik adviseer mijn klanten ook altijd om uit alle verschillende woonstijlen aansprekende onderdelen te kiezen en deze te combineren. Zo maak je het eigen en creëer je vanzelf een eigen woonstijl.
Mijn man vindt gelukkig het meeste in huis mooi. Hij vertrouwt mij in onze keuzes en vaak is zijn enige eis dat het wel praktisch moet zijn’.Of ze hier voor altijd zullen blijven wonen weet Marjolein niet. ‘Hoe mooi ik deze plek ook vind en hoe gelukkig we hier ook zijn, het blijft bij mij altijd wel kriebelen om zoiets gaafs weer opnieuw te doen. Maar goed, dat komt natuurlijk ook door mijn vak, daarom moet ik het maar voor anderen blijven doen!’.

Marjolein Bouhuijzen runt samen met haar zus interieurdesign studio Bou Living. Kijk op bou-living.com of volg Marjolein op Instagram via @marjoleinbouhuijzen.