09-11-2022

Inspiratie op locatie: Woerden #Enrichinglife

Kim Eberwijn (eigenaresse van interieurontwerpbureau KaZa10) woont samen met haar man en drie kinderen in een prachtig nieuwbouwhuis in Woerden. Zo’n 4 jaar geleden hebben zij dit huis volledig naar wens laten bouwen. En het resultaat mag er zijn!

Zodra je binnenkomt valt er meteen iets op, er is geen traditionele hal aanwezig. Iets wat het huis van Kim kenmerkt. “Doordat we vanaf het begin af aan alles zelf konden bepalen, op de maximale grootte van het huis na, lacht ze, hoefden wij ook geen traditionele indeling te gebruiken”. Je komt binnen in een nisje waarna je meteen de eenheid van het huis voelt.

"Toen we deze kavel kochten heb ik vooral heel goed gekeken naar het licht. Waar komt de zon op, waar ligt de tuin, en wat kan ik doen in het huis zodat ik het licht zo goed mogelijk benut? Ik word namelijk erg blij van een licht huis." En wie niet? De passie die Kim heeft voor interieur en huizen kon zij goed toepassen op haar eigen woning. Vanaf het begin af aan heeft Kim samen met haar man het volledige huis ingetekend. Hierbij hebben zij veel van binnenuit gedacht.

“We vonden vooral een grote leefkeuken erg belangrijk, je gaat bedenken wat je allemaal wilt en dan ga je kijken hoe gaat dit passen in ons huis?”

De bouw van het huis verliep soepel en er waren geen grote tegenvallers. Dit kwam vooral door het goed inschatten van de kosten en het volledig uitwerken van de wensen. “Ik ben vooral veel op Pinterest en in woonbladen gaan kijken, wat vind ik allemaal mooi en wat wil ik in mijn eigen huis? Maar niet alles wat je op Pinterest ziet kan altijd, soms budgettair niet, door de regels van de gemeente of de ruimte leent zich daar niet voor.

Wat ik vooral belangrijk vind in een woning en waar we echt rekening mee hebben gehouden tijdens de bouw is eenheid en verbinding. Door het hele huis ligt een gietvloer. En overal zijn dezelfde elementen gebruikt. Bij een gietvloer is het wel belangrijk om warme elementen toe te voegen. Daarom hebben we gekozen voor veel hout en zachte materialen, dit geeft warmte en sfeer. En in de woonkamer ligt een heerlijk warm kleed, met daarop een stoffen roze bank! Ik vind deze bank nog steeds zo gaaf, en hij zit heerlijk.

  

Eenheid van buitenaf vind ik ook belangrijk. Daarom ben ik enorm fan van rolgordijnen in de kinderkamer. Van binnen een superleuke creatieve print en zodra de raamdecoratie gesloten is, is het buitenaanzicht ook heel chique omdat deze overal hetzelfde is.

  

Door de neutrale basis in huis is er veel ruimte om te spelen met kleuren en licht. Kleur geeft een huis echt uitstraling en karakter. Er zit dan ook vaak een nieuwe kleur op de muur. “Ik ben regelmatig aan het schilderen, ik hou namelijk niet van vieze muren. En met En met drie kinderen en een hond in huis worden deze toch aardig snel vies. Dan haal ik een pot verf en verf ik meteen de hele benedenverdieping, om wel die eenheid te bewaren”.

  

“Als mijn man dan thuis komt zegt hij wel eens, wat heb je nou weer gedaan?”

We wonen nu ongeveer 3,5 jaar in dit huis, en omdat we alles toen naar wens hebben laten bouwen zijn er (nog) niet veel wensen. Ik heb wel eens nagedacht over stalen deuren in huis, die de lengte benadrukken en het daardoor heel chique maken, maar daar ben ik nog niet helemaal over uit. Voor nu houden we het eens in de zoveel tijd bij een nieuwe kleur op de muur, nieuwe accessoires en planten.

Volg Kim op instagram of bezoek haar website: @kaza10_interieur kaza10.nl

Volgend artikel

Energie besparen met isolerende raamdecoratie

Hallo winter! De dagen zijn korter, kouder en natter en dus zijn we steeds meer in huis. In deze donkere maanden is het heerlijk om van je huis een warm thuis te maken. Het liefst zetten we de thermostaat ook een graadje hoger, alleen is dit met de huidige energieprijzen geen pretje. Gelukkig kun je met de juiste raamdecoratie de warmte binnenhouden en dus energie besparen.