Klassieke schoonheid

Wanneer het gaat om nieuwe raamdecoratie, wordt er vaak gekozen gordijnen of horizontale jaloezieën. Begrijpelijk want dit zijn ook mooie keuzes, maar het is ook een beetje standaard omdat er nog meer is. Eén van de opties die vaak over het hoofd wordt gezien is de verticale jaloezie. Onterecht wat ons betreft en daarom zetten we deze productgroep graag in het zonnetje.

Wist je dat…
Wist je dat verticale jaloezieën oorspronkelijk werden ontworpen als een praktische oplossing voor kantoorgebouwen? Ze waren bedoeld om het zonlicht te regelen en privacy te bieden voor de grote glazen puien en ramen van kantoorgebouwen. Door het succes in de zakelijke wereld vonden ze al snel hun weg naar ruimtes voor in huis.Verticale jaloezieën zijn een ideale keuze wanneer je functionaliteit en stijl wilt combineren. Het strakke ontwerp en de veelzijdigheid van de jaloezie zorgt ervoor dat ze een uitstekende optie voor zowel thuis als op kantoor zijn. Hier vind je alle voordelen op een rij:

Lichtregeling & privacy
Een van de belangrijkste voordelen van verticale jaloezieën is de mogelijkheid om de lichtinval in een ruimte te regelen. Door de lamellen te draaien, pas je de hoeveelheid licht die binnenkomt eenvoudig aan. Hierdoor kun je met één handomdraai de gewenste sfeer creëren, variërend van volledige privacy tot een open ruimte met lekker veel licht. Door de lamellen te kantelen kun je nieuwsgierige blikken van buitenaf blokkeren, terwijl je nog steeds zicht naar buiten behoudt.Makkelijk te onderhouden
Een groot voordeel van verticale jaloezieën is dat ze gemakkelijk zijn te onderhouden. Stof en vuil kunnen eenvoudig worden verwijderd door ze af te nemen met een vochtige doek of door ze af en toe af te stoffen. En doordat deze jaloezie verticaal en niet horizontaal hangt, trekken ze bovendien lang niet zoveel stof aan als een horizontale jaloezie. Fijne bijkomstigheid, want zo hou je meer tijd over voor andere dingen!

Duurzame keuze
En voor wie graag bewuste keuzes maakt: er zijn ook duurzame jaloezieën in de collectie. Zo bevat de collectie verticale jaloezieën een serie stoffen die voor 100% gemaakt is van gerecyclede PET-flessen. Voor 1 vierkante meter rolgordijnstof worden 6 plastic flessen gebruikt. Ook is er een serie screenstoffen die gemaakt zijn van 100% gerecycled plastic afval uit de oceaan. Beide series zijn duurzaam gecertificeerd met Cradle-to-Cradle Brons en Greenguard Gold.Voor elke smaak en stijl
Verticale jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, kleuren en texturen. Hierdoor is er voor iedere stijl wat wils: van strak en eigentijds tot warm en klassiek. Wil je graag iets opvallends? Ga dan voor een stof in één van onze laatste trendkleuren. Onze trendwatchers hebben alleen de mooiste en hipste kleuren geselecteerd.

Benieuwd hoe verticale jaloezieën in jouw huis staan? Je bestelt hier gratis kleurstalen van jouw favoriete kleuren. Advies nodig? Bezoek een verkooppunt in de buurt. Onze verkoopspecialisten hebben jarenlange ervaring met raamdecoratie en helpen je graag.

Volgend artikel

Inspiratie op locatie: Heemskerk #Enrichinglife

Van een kale vlakte tot een gloednieuw woonhuis in Heemskerk. In deze luxe schuurwoning woont Marjolein samen met haar man en kinderen. Kijk mee in dit prachtige huis, wat voor Marjolein nog steeds voelt als een droom die is uitgekomen.