Raamdecoratie voor dakramen

Dakramen zijn erg populair in huis. Je ziet ze niet alleen op zolders, maar ook steeds vaker in de bad- of slaapkamer. Een dakraam brengt daglicht en sfeer in huis. Om optimaal te kunnen genieten van jouw dakramen is goede raamdecoratie hiervoor belangrijk. Voor dakramen adviseren wij:

Rolgordijnen zijn erg populair voor dakramen omdat ze altijd mooi en functioneel zijn. Zoek je raamdecoratie voor een dakraam op zolder? Onze collectie bevat rolgordijnen met een reflecterende achterkant, wat de warmte buitenhoudt. Een aangename oplossing voor de warme zomers!

Voor dakramen op de slaapkamer hebben we ook verduisterende rolgordijnstoffen.

Kies tevens voor een ‘dakraamcassette’, dit model is toepasbaar op Fakro®, Rooflite® en Velux® dakramen. Hierbij is de stof aan alle zijden ingesloten, waardoor je nauwelijks lichtkieren hebt. Dit model wordt in het kozijn geplaatst.

Plissé- of dupligordijnen
Ook plissé- en dupligordijnen zijn zeer geschikt voor alle dakramen in huis. Dupligordijnen zijn er bovendien ook in prachtige verduisterende stoffen, waardoor je ze ook op de slaapkamer kunt toepassen. Zowel plissé- als dupligordijnen worden uitgevoerd met zijprofielen die ervoor zorgen dat lichtkieren worden beperkt.

Je kunt hierbij tevens kiezen uit drie pakketindelingen:

  • Stofpakket boven: het bovenprofiel zit vast aan de bovenzijde van het kozijn, je sluit het plissé- of dupligordijn door het naar beneden te bewegen.
  • Stofpakket beneden: het bovenprofiel zit vast aan de onderzijde van het kozijn, je sluit het plissé- of dupligordijn door het naar boven te bewegen.
  • Stofpakket vrij: het stofpakket is vrij te bewegen in het kozijn. Je kunt het plissé- of dupligordijn van boven naar beneden bewegen of andersom.
Volgend artikel

De mooiste raamdecoratie voor serres en erkers

Serres en erkers bestaan grotendeels uit ramen, waardoor raamdecoratie onmisbaar is. Met raamdecoratie creëer je privacy, geef je jouw interieur sfeer én het houd je de warmte buiten.

Bij serres en erkers staan de ramen meestal dicht op elkaar, waardoor de montageruimte voor raamdecoratie vaak beperkt is.