Tips voor het onderhoud van je raamdecoratie

Shit! Een vlek op je raamdecoratie. Geen zorgen: je leest hier hoe je jouw bece® raamdecoratie kunt schoonmaken en onderhouden. Je vindt hier per productgroep de onderhoudsinstructie. Zo blijft je raamdecoratie nóg langer mooi.

Rolgordijnen
Een rolgordijn van polyester (PES), Trevira CS of ecologisch polyester (Eco-PES) kun je reinigen door het af te nemen met een licht vochtige doek. De overige stoffen kun je reinigen met een zachte borstel of plumeau. Gebruik altijd een niet-synthetisch wasmiddel en lauwwarm water. Vermijd schrobben of hard wrijven, hierdoor beschadig je de beschermlaag van je rolgordijn.

Let op: decoratieve accessoires zoals ringen en houten onderlatten mogen niet in aanraking komen met water.

Stoffen die voorzien zijn van een gemetalliseerde coating mogen alleen droog gereinigd worden om beschadiging te voorkomen.

Duo rolgordijnen
Duo rolgordijnen zijn te reinigen door ze voorzichtig af te borstelen met een zachte borstel. Houd er rekening mee dat de stof zeer gevoelig is, dus wees voorzichtig!

Horizontale jaloezieën
Je horizontale jaloezie van hout of aluminium kun je in gesloten stand eenvoudig afborstelen met een zachte borstel. Je kunt ook een stofzuiger met opzetborstel op de laagste stand gebruiken. Als de lamellen sterker vervuild zijn, kan je deze afnemen met een vochtige doek. Pas hierbij wel op voor de ladderkoorden of ladderbanden, deze zijn kwetsbaar.

Let op: zorg dat de bovenbak aan de binnenzijde niet nat wordt.

Plissé- en dupligordijnen
Informatie over het onderhouden van je plissé of dupligordijn vind je in het wasvoorschrift dat je bij het plissé- of dupligordijn ontvangt. Twijfel je of jouw plissé- of dupligordijn gewassen kan worden, neem dan geen risico en vraag advies aan een raamdecoratiespecialist.

Let op: dit is niet mogelijk bij verduisterende dupligordijnstoffen en bij gemetalliseerde plisségordijnen. Deze mogen absoluut niet nat worden!

Verticale jaloezieën
Alle stoffen lamellen kunnen gewassen worden in een handsopje. Er zijn ook stoffen lamellen die in de wasmachine kunnen. Twijfel je of jouw stoffen verticale jaloezieën in de wasmachine kunnen, neem dan geen risico en vraag advies aan een raamdecoratiespecialist. Kunststof lamellen kunnen met een vochtige doek worden afgenomen.Vouwgordijnen
De stoffen  kunnen gereinigd worden volgens het wasvoorschrift dat op ieder vouwgordijn te vinden is. De wasvoorschriften zijn ook te vinden op de stofstalen. Volg voor het wassen de volgende stappen:

  • Verwijder de baleinen van het vouwgordijn.
  • Haal de koorden van het vouwgordijn los.
  • Maak de stof los van de bovenbak.

Volgend artikel

SLAAPLEKKER VANNACHT Zzz...

Hoe slaap jij het liefst? In een koude kamer met de ramen open, of juist in een warme kamer met de ramen dicht en de verwarming aan. Waar de een het liefst de dikste pyjama aan heeft, heeft de ander het liefst geen pyjama aan. Maar waardoor iedereen het beste slaapt, is een donkere slaapkamer! Wij hebben de ideale raamdecoratie voor in de slaapkamer op een rijtje gezet, uiteraard in de verduisterende varianten: