SLAAPLEKKER VANNACHT Zzz...

Hoe slaap jij het liefst? In een koude kamer met de ramen open, of juist in een warme kamer met de ramen dicht en de verwarming aan. Waar de een het liefst de dikste pyjama aan heeft, heeft de ander het liefst geen pyjama aan. Maar waardoor iedereen het beste slaapt, is een donkere slaapkamer! Wij hebben de ideale raamdecoratie voor in de slaapkamer op een rijtje gezet, uiteraard in de verduisterende varianten:

  1.  Rolgordijnen
  2. Duo rolgordijnen
  3. Dupligordijnen
  4. Gordijnen

1. Rolgordijn

Op plek nummer één staat voor ons het rolgordijn. De ideale raamdecoratie voor in de slaapkamer omdat het een tijdloos product is en verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Voor de kinderslaapkamer kies je een leuke print of kleur, en voor jouw slaapkamer weer iets rustigers. Ook zijn rolgordijnen ideaal voor dakramen, die nogal vaak op de zolderkamers zitten.

Meer weten over rolgordijnen? Lees verder...

2. Duo rolgordijn

Daarna volgt het duo rolgordijn, lijkt op een rolgordijn, maar toch net iets anders. Het is de luxere variant, verkrijgbaar in meerdere luxe stoffen. Een duo rolgordijn is een gordijn met twee stoflagen die lang elkaar bewegen, ’overdag kun je de banen zo zetten dat je wel privacy hebt maar geen inkijk, en ’s avonds zet je ze in de gesloten stand zodat jouw kamer heerlijk donker is. Bij het verduisterende model krijg je een mooie bijpassende gesloten onderlat, zodat er geen licht doorkomt.

3. Dupligordijnen

Ook heel mooi in de slaapkamer zijn dupligordijnen, door de dubbele stoflaag zijn ze super verduisterend en werken ze ook nog een isolerend. In de zomer blijft je slaapkamer zo koel, en in de winter hou je de warmte vast. Een dupligordijn is verkrijgbaar met een stofpakket-vrij dit houd in dat je de raamdecoratie van boven naar beneden, en beneden naar boven kan bewegen, extra handig!

4. Gordijnen

Niet weg te denken uit de slaapkamer zijn toch wel gordijnen, ze zijn met vrijwel elke soort raamdecoratie te combineren en geven een echte luxe uitstraling aan je slaapkamer. Kijk bijvoorbeeld naar deze rolgordijn / gordijn combinatie:

Extra: hou jij van een donkere slaapkamer zodat je goed door kunt slapen, maar wordt je het liefst wakker door het ochtendzonnetje? Door te kiezen voor elektrische raamdecoratie kun je je gordijnen zo instellen dat ze op een bepaalde tijd open gaan, zo kun je ’s nachts genieten van een donkere slaapkamer en wordt je toch wakker door het ochtendzonnetje.

Volgend artikel

Tips voor een glamoureuze woonkamer

De woonkamer is het hart van het huis, voor het gezin, de familie, vrienden en ook voor een feestje. Hier brengen de meeste mensen stille uren van de avond door op de bank of smaakvolle momenten aan de eettafel. Daarom is het belangrijk dat de woonkamer comfortabel is en uitnodigt om binnen te komen.