20-07-2020

Voorkom inbraak met slimme raamdecoratie

In Nederland zijn jaarlijks zo’n 65.000 inbraken per jaar. De kans zit er dus in dat jou dit ook overkomt. Gelukkig kun je zelf veel doen om ongewenst bezoek in huis te voorkomen.

Inbraak-proof wonen
Tegenwoordig zijn er allerlei Smart Home technieken waarmee je jouw woning inbraakproof kunt maken. Denk hierbij aan slimme beveiligingen zoals camera’s en deurbellen waarbij je (op afstand) wordt gewaarschuwd als er bezoek of een inbraak is. Met deze nieuwe en slimme methoden wordt een woning beter beveiligd en is het risico op inbraak kleiner. Wist je dat wij deze handige Smart Home technieken ook toepassen bij onze elektrische raamdecoratie?

De TaHoma® Smart Home-hub kost slechts €299,- en is beschikbaar als aanvulling op elektrische bece® raamdecoratie. Hiermee kan alle raamdecoratie in huis elektrisch worden bediend. Ook kun je de TaHoma® laten samenwerken met andere slimme oplossingen in huis zoals de verlichting, verwarming en buitenzonwering.


Automatische bediening wanneer je niet thuis bent
Houd je de raamdecoratie open of dicht als je op vakantie gaat? Dit is een dilemma dat je vast herkent. Met slimme raamdecoratie hoef je hier niet meer over na te denken. Je kunt automatische timers in te stellen, waardoor je raamdecoratie bijvoorbeeld ’s ochtends altijd opengaat en in de avond weer sluit. Ook kun je de raamdecoratie met een app op je telefoon direct op afstand bedienen. Zo lijkt het altijd alsof er iemand thuis is, lekker veilig dus!

Altijd iemand thuis met intelligente verlichting
Binnenverlichting is niet alleen goed voor het voorkomen van inbraak, maar kan ook worden gebruikt om dieven in de spotlights te zetten als ze een inbraakpoging wagen. Net als raamdecoratie kan ook de verlichting in huis worden aangesloten op de TaHoma®. Met een op afstand bedienbare slimme schakelaar, kun je dus ook de verlichting in huis regelen.

 

Smart Home inbraakalarm
Met slimme raamdecoratie en verlichting kom je al een heel eind om een inbraak te voorkomen. Mocht een inbreker toch binnen weten te komen, dan zijn er twee goede manieren om de dief direct weer buiten te krijgen: met een hele grote waakhond of een goed inbraakalarm. Mocht je geen waakhond hebben dan adviseren wij je om te investeren in een Smart Home inbraakalarm.

De TaHoma® Smart Home-hub is afkomstig van het bedrijf Somfy. Somfy heeft een abonnementsvrij all-in-one alarmsysteem (Somfy One) met camera, sirene en bewegingsmelder. De Somfy One is compatibel met de TaHoma® en kan daardoor ook samenwerken met slimme raamdecoratie en verlichting. Mocht een dief dus binnen komen, dan wordt het Smart Home alarm direct geactiveerd waarna meteen alle verlichting aangaat en de raamdecoratie omhoog. Met deze combinatie krijgen inbrekers echt geen kans.

Geïnteresseerd in de TaHoma®?

Als je meer wilt weten over Smart Home raamdecoratie raden wij je aan om een verkooppunt bij jou in de buurt te bezoeken. Hier kun je, je gratis laten adviseren.

Lees meer over onze Smart Home raamdecoratie

 

Volgend artikel

#Enrichinglife | Inspiratie op locatie: Hengelo

Charlotte te Wierik (eigenaar interieurdesign & styling studio INTERIOR VITAMINS), Jasper van Houwelingen (zelfstandig horloge maker en eigenaar van de winkel Movements) en dochter Lorèn Ivy genieten iedere dag van dit heerlijke gezinshuis in Hengelo.