Zo kies je de juiste raamdecoratie

Het inrichten van je huis is superleuk, maar kan soms ook best lastig zijn. Je moet veel keuzes maken en natuurlijk wil je de beste producten, materialen én kleuren kiezen om van jouw huis de perfecte plek te maken. Raamdecoratie is sfeerbepalend en de finishing touch voor je huis.

Het inrichten van je huis is superleuk, maar kan soms ook best lastig zijn. Je moet veel keuzes maken en natuurlijk wil je de beste producten, materialen én kleuren kiezen om van jouw huis de perfecte plek te maken. Raamdecoratie is sfeerbepalend en de finishing touch voor je huis. Wij raden je daarom aan om vooraf goed over onderstaande punten na te denken.

 1. Wil je lichtdoorlatende of verduisterende raamdecoratie?
  Verduisterende raamdecoratie is ideaal voor de slaapkamer. Hiermee kun je de slaapkamer namelijk goed verduisteren. Lichtdoorlatende raamdecoratie laat daglicht door, maar is wel zichtdicht. Dit is dus perfect voor andere kamers in huis. Wil je het helemaal luchtig houden? Kies dan voor transparante raamdecoratie. Dit geeft je kamer een mooie zachte lichtinval én je kunt altijd naar buiten kijken. 2. Hou je van opvallend of meer van tijdloos en neutraal?
  Als je iets opvallends wilt raden wij je aan om voor raamdecoratie te kiezen in één van onze trendkleuren of met een mooie print. Wit, crème, beige, taupe, grijs en zwart zijn altijd goed als je van tijdloos houdt. Deze kleuren kun je gemakkelijk combineren en je raakt er niet snel op uitgekeken. 3. Wat voor soort raamdecoratie vind je mooi?
  Onze verschillende collecties raamdecoratie hebben ieder een eigen uitstraling. Plisségordijnen zijn verfijnd en elegant, terwijl de strakke banen van verticale jaloezieën een strakke look hebben. Blader hier door ons online magazine en bepaal welk soort raamdecoratie je mooi vindt. 4. Wat is jouw raamtype (recht, rond, draai-kiep, kunststof kozijnen etc.)
  Voor ieder raam heeft bece® een oplossing, maar niet alle soorten raamdecoratie zijn geschikt voor bijvoorbeeld ronde ramen. Bedenk dus vooraf voor wat voor soort ramen je raamdecoratie zoekt en laat je adviseren bij één van onze verkooppunten. Lees hier de blog over bijzondere ramen.

 5. Wil je dat je raamdecoratie nog een functionele rol heeft zoals isolerend, zonwerend, vochtbestendig of beeldschermgeschikt?
  De collectie van bece® heeft genoeg stoffen met bijzondere eigenschappen zoals: warmtewerend, vuilafstotend, vochtbestendig, beeldschermgeschikt en isolerend. Zo is vochtbestendige raamdecoratie ideaal voor natte ruimtes zoals de badkamer en zijn onze beeldschermgeschikte stoffen perfect voor de werkkamer.

Zover onze checklist voor jouw zoektocht naar de perfecte raamdecoratie. Wil je toch graag meer advies en alles zien en voelen? Bezoek een verkooppunt bij jou in de buurt en laat je vrijblijvend adviseren!

  

Volgend artikel

6 badkamers om bij weg te dromen!

De badkamer is vaak de plek waar je de dag begint en eindigt. Reden genoeg om van de badkamer een fijne plek te maken. Wij geven je wat inspiratie want dit zijn zes prachtige badkamers om bij weg te dromen!