16-02-2021

Zo meet je jouw nieuwe raamdecoratie in

Net als mensen zijn er ramen in alle soorten en maten. Hier is ons simpele, maar effectieve stappenplan om jouw ramen goed in te meten. 

Het eerste dat je moet weten is dat onze op maat gemaakte raamdecoratie tot op de millimeter nauwkeurig wordt gemaakt. Dus maak je klaar om jouw ramen eens goed te bekijken.

Voordat we verder gaan, is het goed om te weten dat de experts bij onze verkooppunten jouw ramen altijd kunnen opmeten*. Dus heb je een bijzonder raam of voel je je er fijner bij als een specialist dat doet, dan is dit geen probleem.

* Het laten inmeten van raamdecoratie kan extra kosten met zich meebrengen.

Stap 1 - Bepaal het type, de bediening en de plaatsing
Er zijn in principe twee manieren om raamdecoratie te monteren: in het kozijn of op het kozijn.Bij montage in het kozijn wordt de raamdecoratie tussen het raamkozijn of de muur geplaatst. De raamdecoratie valt hierdoor mooi strak op her raam en dit geeft over het algemeen het mooiste resultaat. Echter is dit niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld bij naar binnen opende ramen of als er uitstekende delen zijn zoals een deurklink. Montage op het kozijn biedt dan uitkomst. Bij montage op het kozijn wordt de raamdecoratie op het raamkozijn geplaatst.

Let ook op onderstaande punten:  

  1. Is het raamkozijn diep genoeg om het product te monteren? Plissé- en dupligordijnen zijn erg dun en hebben slechts 2,5 cm nodig, terwijl bijvoorbeeld duo rolgordijnen met een koof ongeveer 10 cm ruimte nodig hebben.
  2. Kan de raamdecoratie obstakels zoals deurklinken of knoppen raken?
  3. Kun je de bediening gemakkelijk bereiken?

Stap 2 - Meet de breedteIn het kozijn
Meet de breedte tussen het raamkozijn op drie plekken; boven, midden en onder. Vooral oude ramen kunnen soms wat afwijkingen hebben. Noteer bij verschillen altijd de kleinste maat.

Op het kozijn
Meet de breedte van het raamkozijn en voeg hier de gewenste overlap aan toe. Meten op drie plekken is hier niet nodig.

Stap 3 - Meet de hoogteMeet de maximale gewenste hoogte op. Indien je de raamdecoratie op het kozijn wilt monteren, voeg dan de gewenste overlap toe. Net zoals je hebt gedaan bij de breedte.  

Stap 4 – Controleer je maten
Meet voor de zekerheid nog een keer je maten na. Controleer ze altijd om er zeker van te zijn dat ze kloppen.

Stap 5 – Vraag een offerte op
Nadat je de breedte en hoogte hebt opgemeten, kun je de afmetingen invoeren in onze configurator en direct een prijs berekenen voor jouw favoriete jaloezieën.

Kies je favoriet uit onze uitgebreide collectie raamdecoratie en stel deze naar wens samen. En ben je benieuwd hoe ze thuis staan? Bestel gratis kleurstalen en zie hoe ze staan in jouw interieur.

Volgend artikel

Stel jouw nieuwe raamdecoratie online samen

Met de lancering van onze nieuwe configurator kun je nu jouw nieuwe bece® raamdecoratie online samenstellen en personaliseren. Je krijgt meteen een indicatie van de prijs, voordat je naar een verkooppunt bij jou in de buurt gaat.